Större underhåll/renoveringar

• Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2011
    • Avloppsstammar till lägenheterna rensades 2012
      • Ekdörrarna i entréerna ersattes med aluminiumportar 2012

Bostadsrättsföreningen Flygaren1 ligger vackert på en höjd i södra Hägernäs i östra Täby. Namnet kommer av att Hägernäs länge präglades av Flygkåren F2 som låg intill vattnet och var Flygvapnets enda kår för sjöflygplan.

I Flygaren1 bor man mycket bra med korta avstånd till natur och kommunikationer. Det är 350 meter till badplatsens sandstrand och 100 meter till ett avslappnande skogsområde med fina löpar-och promenadspår. Promenerar man ett par 100 meter ytterligare kommer man på ena sidan till Viggyholms småbåtshamn och på den andra sidan till torget i Hägernäs Strand.

Det är mycket bra kommunikationer i området. Det finns tre olika busslinjer som går till tunnelbanan vid Danderyds sjukhus, mot Kista eller Täby C samt till Roslagsbanan. På nätterna finns det nattbuss.

Föreningen 1 bildades den 1 oktober 2010 och består av 280 lägenheter som är fördelade i 23 flerbostadshus som har 2 eller 5 våningar. Det finns även en fristående gemensamhetslokal med plats för 50 personer som man kan hyra om man bor i området.

Det finns bergvärme i alla femvåningshus och det är installerat vattenburenvärme i låghusen.

Föreningen erbjuder kollektiv kabel tv med kanalpaketet Lagom från Telia och man har som målsättning att i framtiden kunna erbjuda kollektivt bredband.

Föreningens medlemmar arbetar efter att Flygkårsvägen ska bli ett av Täbys mest attraktiva lägenhetsområden 2017.

bild21bildbild4Flygaren1_1944637_497815950271769_1675921290_n